Notifications
Clear all

Very Slow Today - PLEASE READ

8 Posts
4 Users
3 Likes
198 Views
DroneBot Workshop
(@dronebot-workshop)
Noble Member Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 1171
Topic starter  

You will probably notice the forum is a bit sluggish today, believe it or not this has nothing to do with the recent update!

The main website, dronebotworkshop[dot]com is currently under attack, and the CPU usage on the server is at 100 percent. Unfortunately, the forum and website share the same server (a Digital Ocean VPS cloud server in Toronto, if you're interested).

This actually started at about 18:25 UTC, but I only became aware of it this morning when I read the email from my monitoring service.

At the moment I'll keep the forum up and running, and you shouldn't have to worry about losing any data, as the server is backed up automatically 6 times a day (and I'll probably be doing some manual ones today as well).

If necessary I may have to block access to the forum later today, I'll try to give you some warning if possible.

Please continue to add to the Forum Update thread if you find any other issues, although keep in mind the server is not behaving as it should right now.

Also, many of the issues we are seeing can be resolved by clearing your browser cache. The new forum software has converted many existing sections to use AJAX, and your cache may be holding old values.

And you'll have to understand if I don't respond immediately to any posts or emails as I'm a bit busy now LOL. And once again there will be a Sunday without a video, although this has more to do with the Adafruit Neopixel library than it does with the website issues!

😎

Bill

 

 

"Never trust a computer you can’t throw out a window." — Steve Wozniak


   
Quote
frogandtoad
(@frogandtoad)
Noble Member
Joined: 4 years ago
Posts: 1506
 

Posted by: @dronebot-workshop

You will probably notice the forum is a bit sluggish today, believe it or not this has nothing to do with the recent update!

The main website, dronebotworkshop[dot]com is currently under attack, and the CPU usage on the server is at 100 percent. Unfortunately, the forum and website share the same server (a Digital Ocean VPS cloud server in Toronto, if you're interested).

This actually started at about 18:25 UTC, but I only became aware of it this morning when I read the email from my monitoring service.

At the moment I'll keep the forum up and running, and you shouldn't have to worry about losing any data, as the server is backed up automatically 6 times a day (and I'll probably be doing some manual ones today as well).

If necessary I may have to block access to the forum later today, I'll try to give you some warning if possible.

Please continue to add to the Forum Update thread if you find any other issues, although keep in mind the server is not behaving as it should right now.

Also, many of the issues we are seeing can be resolved by clearing your browser cache. The new forum software has converted many existing sections to use AJAX, and your cache may be holding old values.

And you'll have to understand if I don't respond immediately to any posts or emails as I'm a bit busy now LOL. And once again there will be a Sunday without a video, although this has more to do with the Adafruit Neopixel library than it does with the website issues!

😎

Bill

 

FYI: Not really noticing anything on my end...

 

 


   
ReplyQuote
DroneBot Workshop
(@dronebot-workshop)
Noble Member Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 1171
Topic starter  

@frogandtoad Actually I really don't either, but according to the stats we are at 97 percent CPU (it isn't supposed to go over 80, except for brief periods).

You’re in Australia, correct?  I would have thought folks in your neck of the woods would be getting the poorest performance, so it's good to hear it's working for you.  I'm only 500Km from the server, you are about 15,000 Km further!

Thanks for the report.

"Never trust a computer you can’t throw out a window." — Steve Wozniak


   
ReplyQuote
frogandtoad
(@frogandtoad)
Noble Member
Joined: 4 years ago
Posts: 1506
 

@dronebot-workshop

Posted by: @dronebot-workshop

@frogandtoad Actually I really don't either, but according to the stats we are at 97 percent CPU (it isn't supposed to go over 80, except for brief periods).

You’re in Australia, correct?  I would have thought folks in your neck of the woods would be getting the poorest performance, so it's good to hear it's working for you.  I'm only 500Km from the server, you are about 15,000 Km further!

Thanks for the report.

Yes, I'm in Australia, and usually suffer performance wise!!

Interestingly however... I also use a VPN service for added security, which is normally sluggish, but not so bad at the moment 😉

Go figure?

 


   
ReplyQuote
DroneBot Workshop
(@dronebot-workshop)
Noble Member Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 1171
Topic starter  

The issue is now resolved, so speed should be back to normal. If anything looks "off" please try refreshing your browser cache (CTRL-F5 on Windows & Linux, CMD-Shift-R on Mac for most browsers) and try again.

Thanks!

😎

Bill

This post was modified 3 months ago 2 times by DroneBot Workshop

"Never trust a computer you can’t throw out a window." — Steve Wozniak


   
ron bentley reacted
ReplyQuote
SteveG
(@steveg)
New Member
Joined: 3 months ago
Posts: 1
 

This comment created with a regular user account.


   
codecage reacted
ReplyQuote
codecage
(@codecage)
Noble Member Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 1186
 

This comment created with CodeCage's Admin Account.  Couldn't resist giving myself a thumbs up!

😆

SteveG


   
ReplyQuote
DroneBot Workshop
(@dronebot-workshop)
Noble Member Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 1171
Topic starter  

Thanks Steve, it was getting lonely in here!

"Never trust a computer you can’t throw out a window." — Steve Wozniak


   
ReplyQuote